Fórum pro zaměstnance


Diskuzní fórum pro zaměstnance Semperflex Odry – buďte v obraze o dění v naší společnosti.

Na Vaše dotazy odpovídají a informace připravují:  pan Daniel Pazdírek, jednatel a pan Roman Mikulín, jednatel

Aktuálně se věnujeme otázkám týkajícím se šíření nového typu koronaviru, který způsobuje onemocnění COVID – 19.

Vedení firmy má dvě základní priority:

Ochrana zaměstnanců a minimalizace rizika nákazy koronavirovou infekcí.

Zajistit i v následujícím období provoz firmy a tím také plnou zaměstnanost našich zaměstnanců, a to samozřejmě s ohledem na zvýšené požadavky na bezpečnost a hygienu práce.



ZDE
otázky a odpovědi


Situace ohledně šíření nového typu koronaviru, který způsobuje onemocnění COVID-19 se dotýká každého z nás, a proto se jako vedení firmy snažíme pracovat na dvou základních prioritách:

  1. Zajistit, a ještě zlepšit ochranu našich zaměstnanců a minimalizovat rizika nákazy koronavirovou infekcí.
  2. Zajistit i v následujícím období provoz firmy, naši výrobu a tím také plnou zaměstnanost našich zaměstnanců, a to samozřejmě s ohledem na zvýšené požadavky na bezpečnost a hygienu práce.

Abychom Vám zajistili maximální ochranu, zajistili jsme pro Vás desinfekce, ozonátory, pravidelné desinfekce společných prostorů, měření teplot na vrátnicích a rovněž jsme díky iniciativě našich zaměstnanců začali s výrobou textilních roušek pro všechny naše zaměstannce.

Limitujeme počet lidí, kteří pracují v blízké vzdálenosti a chceme, aby v blízkosti pracovali maximálně dva pracovníci. U koho to je z provozních důvodů možné, pracuje nyní z domova. Firma má v tuto chvíli dostatek práce pro všechny své zaměstnance a chceme pracovní místa co nejdéle udržet. Vážíme si tedy toho, že pokud můžete, stále naplno pracujete. Chápeme však, že ne u všech zaměstnanců je situace stejná, a tak s ohledem na ně a na budoucnost firmy, jsme se rozhodli zahájit opět nábor nových zaměstnanců.

V současné době máme velmi omezené možnosti komunikace. Nepovolujeme shromažďování více zaměstnanců, a proto máme velmi stiženou pozici si navzájem vyměňovat informace a odpovídat na vaše případné otázky. Ve spolupráci s Personálním útvarem se snažíme najít nějakou komunikační platformu, která by nám mohla vyhovovat.

Dodržování nových hygienických nařízení a pravidel je na každém z nás, chrání nás, naše kolegy i naše blízké. Pokud Vám chybí jakékoliv další informace či ochranné prostředky, obracejte se, prosím, na své nadřízené, děláme maximum pro zajištění Vaší bezpečnosti.

 

 

Daniel Pazdírek
jednatel společnosti
Roman Mikulín
jednatel společnosti
Andrea Vykrutová
personální manažer

Měřením teploty na vrátnicích se snažíme zajistit, aby se do firmy nedostal nikdo nakažený. Zvýšená teplota je však pouze jedním z příznaků. Pokud by se ve firmě přece jen objevil nakažený zaměstnanec, budeme situaci konzultovat s odborníky a postupovat podle instrukcí krajské hygienické stanice.

Alkoholová desinfekce stolů na denních místnostech je prováděna operátory po jídle alkoholovým čističem v rozprašovači.

Desinfekční mýdlo je dostupné v nástěnných pumpičkách na denních místnostech, WC a sociálních zařízeních ve výrobě.

Desinfekce hlavní vrátnice (turniketu, zábradlí, chlazenkomatu a terminálu + parapetu) probíhá denně na přelomech směn včetně víkendů.

Součástí směsí pro pravidelný úklid jsou alkoholové čističe s desinfekčními / virucidními účinky.

 

Průběžně doplňujeme desinfekci ve všech prostorách firmy, prosíme, abyste s ní neplýtvali ani ji neodnášeli, myslete i na ostatní kolegy a kolegyně.

 

Zakoupili jsme speciální přístroje – generátory ozónu – které ozónem likvidují viry a bakterie. Generátory ozónu se používají k desinfekcím autobusů, letadel, vlaků, v nemocnicích a podobně. Těmito přístroji nyní pravidelně desinfikujeme šatny, jídelní kouty a další prostory, ve kterých se zdržuje více osob.

V případě dotazů nás kontaktujte prostřednictvím tohoto formuláře.

Pravidla pro kladení dotazů: Buďte co nejvíce konkrétní, abychom mohli být konkrétní také v našich odpovědích. Vyvarujte se, prosím, vulgárních výrazů, příspěvky s nevhodným obsahem budou smazány administrátorem stránek. Neuvádějte v dotazech citlivé či jinak soukromé údaje. Diskuze je veřejná.